Wat is Kijksluiter?

Kijksluiter maakt de bijsluiter begrijpelijk

Naast de voorlichting in de apotheek, hebben wij nu ook een nieuwe service voor u beschikbaar: Kijksluiter. Kijksluiter is een bibliotheek van momenteel 5.000 animatievideo’s, waarin de belangrijkste informatie uit de bijsluiter van een geneesmiddel in begrijpelijke spreektaal wordt uitgelegd. Kijksluiter is inhoudelijk volledig gebaseerd op de bijsluiter, maar vervangt deze niet. Overigens is het gebruik van Kijksluiter volledig kosteloos.

Kijksluiter is bedoeld om thuis in alle rust te bekijken, eventueel samen met een familielid of mantelzorger. De video’s zijn gepersonaliseerd naar geslacht, leeftijd en de reden waarvoor het geneesmiddel is voorgeschreven. Kijksluiter is beschikbaar in verschillende talen, te weten Nederlands (inclusief ondertiteling), Engels, Turks en Arabisch.

Hoe kan ik Kijksluiter raadplegen?

Wij kunnen u op verschillende wijzen verwijzen naar Kijksluiter. Namelijk middels een flyer, door middel van een link in een e-mail en via deze website. Ook is er een mobiele app van Kijksluiter beschikbaar in de App Store en de Google Play Store.

De website van Kijksluiter direct raadplegen? Klikt u dan op de onderstaande knop