Medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming!

Onze apotheek maakt gebruik van de zorginfrastructuur om gegevens over uw medicatie uit te wisselen met andere apotheken, Uw huisarts ,  en medisch specialist uit het ziekenhuis. Dat kan alleen als u daar vooraf toestemming voor hebt gegeven én als het nodig is voor uw behandeling.

Wilt u dat uw medicatiegegevens beschikbaar zijn als u bij een andere apotheek medicijnen gaat halen, een afspraak hebt met een medisch specialist of bij de huisartsenpost komt? Dan is het belangrijk dat u vooraf toestemming geeft. Dat kan direct bij een bezoek aan onze apotheek of online via www.ikgeeftoestemming.nl.

Online toestemming geven

Op https://www.ikgeeftoestemming.nl kunt u op twee manieren toestemming regelen:

  1. Vul uw gegevens in en verstuur ze met DigiD met sms. Wij ontvangen uw bericht in een speciaal en beveiligd portaal. Wij verwerken vervolgens in uw dossier dat u toestemming hebt gegeven.
  2. Vul online een formulier in, print het en geef het aan een van onze medewerkers. Wij verwerken vervolgens in uw dossier dat u toestemming hebt gegeven. Om de toestemming voor onze apotheek te regelen, zoekt u op www.ikgeeftoestemming.nl naar Apotheek Het Recept. U kunt de toestemming altijd weer intrekken. Dat kan bij ons of via www.ikgeeftoestemming.nl.

Meerdere apotheken en huisarts

Haalt u regelmatig medicijnen bij verschillende apotheken en wilt u dat zij uw medicatiegegevens beschikbaar stellen via de zorginfrastructuur? Geef dan elke apotheek apart toestemming. Andere zorgverleners kunnen uw gegevens dan opvragen als het nodig is voor uw behandeling. Als u wilt dat ook uw huisarts uw belangrijkste medische gegevens beschikbaar kan stellen, geef dan ook uw huisarts toestemming. De huisartsenpost kan dan een samenvatting van uw dossier opvragen. U regelt uw toestemming snel en gemakkelijk op www.ikgeeftoestemming.nl.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het elektronisch uitwisselen van medische gegevens via de zorginfrastructuur? Bijvoorbeeld wie uw gegevens kunnen inzien of over de veiligheid? Lees dan de brochure ‘Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming!’ of kijk op de website van de Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie: www.vzvz.nl.