Anticonceptie zonder hormonen: de voor- en nadelen op een rij

/
Anticonceptie zonder hormonen wordt steeds populairder, niet iedereen vindt het namelijk een prettig idee dat de hormoonhuishouding in het lichaam wordt gewijzigd om zwangerschap te voorkomen. Hoewel jarenlang onderzoek veelvuldig heeft aangetoond dat anticonceptie met hormonen geheel veilig is, roept dit toch steeds meer vragen op. Reden genoeg dus om eens stil te staan bij de voor- en nadelen van anticonceptie zonder hormonen.

Waarom zou je je bloeddruk meten, en hoe doe je dat eigenlijk?

/
Je bloeddruk meten, bijna altijd als we naar de dokter gaan krijgen we er wel mee te maken. Maar ook thuis doen mensen het regelmatig. Maar waarom zou je eigenlijk je bloeddruk meten? Wat is het nut daarvan? En wanneer je besluit het te doen, hoe pak je dat dan aan? In dit blog geven we je een beter beeld over het waarom en hoe, rondom je bloeddruk meten.
Thermometer

Een thermometer gebruiken – welke soort thermometer past bij jou?

/
Een thermometer gebruiken is essentieel om te weten te komen of je koorts hebt. Het is namelijk een klein apparaatje waarmee je op verschillende manieren je lichaamstemperatuur kunt meten. Er zijn verschillende soorten thermometers die op hun eigen manier vaststellen of er sprake is van koorts. De nauwkeurigheid en het gebruiksgemak van de soorten thermometers loopt daarbij echter uiteen. Een goed overzicht van de verschillende soorten thermometers is daarom fijn om te hebben zodat je kunt bepalen welke thermometer het best bij je past!
coronatest

Wanneer moet je een coronatest doen?

/
Wanneer je een coronatest moet doen is voor veel mensen onduidelijk. Want welke symptomen doen de alarmbellen afgaan en waar kun je je eigenlijk laten testen? En doe je een coronatest thuis, bij de huisarts of ergens anders? In dit blog staan we stil bij wanneer je een coronatest moet doen, waar je dit kunt doen en hoe je dit het best aanpakt.
Gezichtsmasker maken

Zelf een gezichtsmasker maken – Is dat verstandig?

/
Zelf gezichtsmaskers maken is al sinds het begin van de coronacrisis een veelbesproken onderwerp. De levering van mondkapjes liet namelijk even op zich wachten en dus besloten mensen onderzoek te doen naar de mogelijkheden om zelf een gezichtsmasker te maken. In dit blog bespreken we wat er komt kijken bij het zelf maken van een gezichtsmasker en doen we onderzoek naar of dit eigenlijk wel verstandig is of niet.
Corona sneltest

Corona sneltest bestellen

/
Er zijn veel vragen rondom dit onderwerp waarvan we een deel in dit blog bespreken. Zo kom je onder andere te weten: 1. Wat het nut is van een antigeen test; 2. Wat de voor- en nadelen van een antigen test zijn; 3. Hoe een antigen test werkt en eruitziet; 4. Waar de antigeen test en antibody test van elkaar verschillen; 5. Welk verschil er tussen de antigeen test en de overige coronatesten zit; 6. Waar je een betrouwbare antigen test kunt kopen.